Co divokého jíst v březnu

Pokud se v planých rostlinách nevyznáte, vezměte si k ruce zkušeného průvodce nebo atlas. Příroda je probuzená a raší mnoho prvních rostlin. Mnohé jsou chutné a především velmi zdravé. Dodají tělu vyčerpanému zimou vše, co potřebuje. Byliny jezte ihned syrové na místě, v salátu nebo je vhoďte nasekané při podávání polévky do talíře (nevařte). Skvělé jsou také do pomazánek z tofu.

Sbírat už v předjaří můžete:

Ptačinec žabinec

Divokou pažitku

Prvosenky (ty domácí – divoké čekají na duben)

Sedmikrásky

Kozlíček polníček

Bršlici kozí nohu

Kopřivu dvoudomou

Fialky

Chmel – první výhonky podobné chřestu, max cca 15 cm

Kdybyste měli zájem o jedlou procházku, ozvěte se mi michaela@vegilove.cz


www.bozskyjezbozskyzij.cz