Začínají žně! Příroda se začíná zelenat a nacházíme toho již mnoho k jídlu (Pokud se v planých rostlinách nevyznáte, vezměte si k ruce zkušeného průvodce nebo atlas.) Byliny jezte ihned syrové na místě, v salátu nebo je vhoďte nasekané při podávání polévky do talíře (nevařte). Skvělé jsou také do pomazánek z tofu a tofíček či cizrnové omelety. Fialky jako ozdoba dortů, prvosenky do pudinků, kaší a na čaj…
Během dubna můžete kromě březnových rostlinek nově sbírat
Merlík
Měsíček
Medvědí česnek
Březové, lipové, javorové a dubové listí, tak jak postupně raší
Česnáček
Kerblík
Violku trojbarevnou
Sakury
Pampelišky
Prvosenky
Popenec
Kdybyste měli zájem o jedlou procházku, ozvěte se mi michaela@vegilove.cz