Konečně přichází čas, kdy můžeme v bezmrazých dnech vysévat ven přímo do záhonů. Pokud máme fóliový tunel, vše poroste rychleji a budeme dříve sklízet.
V únoru, v březnu a dubnu je zcela zásadní je si rozmyslet, co chceme (a podle svých podmínek můžeme) pěstovat. Nejen k přímé spotřebě, ale také pro konzervaci na celou zimu: ať už budeme fermentovat, zavařovat, sušit, ukládat do sklípku, mrazit apod. Tedy začínáme tím, co máme rádi a co chceme mít k dispozici celou sezónu plus případně na uskladnění. O metodách uchování sklizně v jiném článku (květen). Nyní mrkneme na to, jaké jídlo začít pěstovat v březnu (únorové výsevy najdete v únorových příspěvcích)
🥬🥕🧅🌶️🧄Do připraveného záhonu můžeme (ideálně po půlce března) vysít:
mrkev
ředkvičky
saláty
hrášek
cibuli
česnek (ten se ideálně sází v listopadu, ale pokud jste nestihli, můžete)
petržel
petrželku kudrnku
pastiňák
černý kořen
polníček
špenát
hořčici wasabinu
mibunu
Do skleníku či pařeniště totéž, jen sklidíme o 2 týdny dříve
🥬🥕🧅🌶️🧄 Doma vysijeme pro předpěstování:
rajčata
kedlubny
saláty
papriky (pokud nemáme z února, je už skoro pozdě)
pórky
bylinky
lichořeřišnici
aksamitník (afrikány) – odhání hmyz, jsou jedlé a léčivé