Chilli sin carne

Chilli sin carne

Prohřívacích jídel není v zimě nikdy dost. Dopřejte si vegan variaci na chilli plnou chutí a fazolí.

minut
30
porcí
6

Servírujte s vegan zakysanou smetanou.

Chilli sin carne


 

Ingredience

olivový olej alespoň 2 lžíce

cibule 2 velké

česnek 4 stroužky

červená paprika 1 ks

máslová dýně 1 šálek kostek

batáta 1 šálek kostek

mrkev 2 velké

krájená rajčata 1 plechovka nebo odpovídající množství zmražených

rajský protlak 6 lžic

červené fazole 1 plechovka nebo máčené a vařené

bílé fazole 1 plechovka nebo máčené a vařené

mletý kmín 2 lžičky

chilli podle chuti (nebo čerstvá chilli paprička)

uzená paprika 1 lžička

rýmovník 2 listy (mexické oregáno) nebo lžička klasického oregána

bobkový list 2-3

červené víno 1dcl

bujón 450 ml

krájená rajčata 400g (plechovka 2x nebo mražená)

kukuřičná strouhanka pro zahuštění 3 lžíce

javorový sirup dle chuti pro dochucení

limetová šťáva pro dochucení

sůl, pepř, tamari, lahůdkové droždí podle chuti

vysokoprocentní čokoláda 2 štáfličky

Postup

  1. Orestujte nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova na olivovém oleji.
  2. Přidejte prolisonaný česnek, /chilli papričku) a rajský protlak a 3 minuty poduste.
  3. Přidejte všechno koření a rychle prohřejte.
  4. Zalijte vínem a 3-4 minuty provařte, aby vyprchal alkohol.
  5. Vlijte bujón a vmíchejte zeleninu, fazole, sůl, pepř, krájená rajčata a strouhanku
  6. Provařte hodinu na mírném plameni.
  7. Rozpusťte v chilli čokoládu, dochuťte javorovým sirupem, limetou, tamari, lahůdkovým droždím apod.
  8. Volitelně vmíchejte krájený koriandr.
 

Servírujte s vegan zakysanou smetanou.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz