Prohřívacích jídel není v zimě nikdy dost. Dopřejte si vegan variaci na chilli plnou chutí a fazolí.

Servírujte s vegan zakysanou smetanou.
Chilli sin carne
Ingredience
olivový olej alespoň 2 lžíce
cibule 2 velké
česnek 4 stroužky
červená paprika 1 ks
máslová dýně 1 šálek kostek
batáta 1 šálek kostek
mrkev 2 velké
krájená rajčata 1 plechovka nebo odpovídající množství zmražených
rajský protlak 6 lžic
červené fazole 1 plechovka nebo máčené a vařené
bílé fazole 1 plechovka nebo máčené a vařené
mletý kmín 2 lžičky
chilli podle chuti (nebo čerstvá chilli paprička)
uzená paprika 1 lžička
rýmovník 2 listy (mexické oregáno) nebo lžička klasického oregána
bobkový list 2-3
červené víno 1dcl
bujón 450 ml
krájená rajčata 400g (plechovka 2x nebo mražená)
kukuřičná strouhanka pro zahuštění 3 lžíce
javorový sirup dle chuti pro dochucení
limetová šťáva pro dochucení
sůl, pepř, tamari, lahůdkové droždí podle chuti
vysokoprocentní čokoláda 2 štáfličky
Postup
Servírujte s vegan zakysanou smetanou.