10 POTRAVIN PROTI RAKOVINĚ

Podloženo výzkumem a vědeckými studiemi. Zdroj mj.: Jak čelit rakovině, D.S.Schreiber, Miniencyklopedie přírodní léčby, I.Bukovský

zelený čaj
louhovaný 8-10 minut (ano, bude hořký, ale stoupá v něm koncentrac EGCG, ochrané látky proti rakovině)

olivový olej
panenský olivový olej obsahuje antioxidanty zpomalující rozvoj rakoviny (je třeba úplně přestat používat slunečnicový a olivovým či řepkovým ho nahradit)

maliny, borůvky, jahody, ostružiny, třešně
obsažená kyselina ellagová v malinách zpomaluje růst nádorů a detoxikuje buňky, antokyany v borůvkách nutí rakovinové buňky k sebevraždě, kys.glukarová v třešních čistí tělo od toxinů z prostředí atd.

sója
zpomaluje růst nádorů prsu a prostaty, konzumuje-li se od puberty

kurkuma
brání rozvoji několika typu nádorů, omezuje šíření metastáz a zvyšuje účinky chemoterapie (je třeba ji míchat s pepřem a zázvorem = kari koření)

houby shiitake, maitake, karawatake, enokitake
výrazně stimulují imunitní systém

švestky, nektarinky, broskve
zejména švetstky mají obdobné účinky jako bobuloviny

koření a bylinky
(tymián, rozmarýn, máta, majoránka, oregáno, bazalka…)
redukují šíření rakovinových buněk nebo způsobují jejich smrt

česnek, cibule, pórek
jsou nejúčinnější z potravin proti různým druhům rakoviny

košťálová zelenina
(brokolice, zelí, květák, kapusta…)
obsahují glukozinoláty a jejich vlivem mají silné protirakovinové účinky a kysané zelí jich obsahuje nejvíc (dbejte na málo soli a konzervujte křenem – recept brzy na webu)

+ 1 navíc

červené víno, 1 dcl během zdravého jídla bohatého na omega 3-mastné kyseliny
ochranný účinek resveratrolu

Co vy na to?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz