Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Řecká kuchyně skrývá mnohé veganské poklady. Jedním z nich je lilkový tatarák. Já jsem z něj naprosto nadšená a nikdy se mi nepřejí. Stejně jako lečem je třeba se jím v létě přejíst, aby bylo v zimě na co vzpomínat.

minut
90 i s pocením lilku
porcí
4

Zkuste přidat pokrájené kapary.

Lilkový tatarák


 

Ingredience

lilek 1 velký

cibule 1

rajčata plechovka nebo 3 velká ze zahrady

sůl na prosolení lilku

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky a dále dle chuti

paprika červená menší 1

čili omáčka 2 lžičky a dále dle chuti

česnek 2 stroužky

olivový olej 2 lžíce

Postup

  1. Lilek oloupejte (tento krok můžete vynechat, pokud vám nevadí slupky v jídle), nakrájejte na půl centimetrová kolečka, rozložte na utěrku, posolte a nechte hodinu vypotit.
  2. Poté kolečka dobře vysušte papírovou utěrkou, já je vždy i zmáčknu, aby přebytek vody odešel.
  3. Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky.
  4. Rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli.
  5. Přidejte lilek, papriku a rajčata (pokud jsou čerstvá) a opékejte, dokud lilek nezhnědne.
  6. Mezitím prolisujte česnek.
  7. Vmíchejte rajčata, čili omáčku, česnek a pepř.
  8. Ochutnejte a osolte dle potřeby, případně přidejte čili omáčku.
  9. Podávejte s taboulehem nebo s opečeným pečivem (ideálně celozrnným kváskovým chlebem)
 

Zkuste přidat pokrájené kapary.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz