Řecká kuchyně skrývá mnohé veganské poklady. Jedním z nich je lilkový tatarák. Já jsem z něj naprosto nadšená a nikdy se mi nepřejí. Stejně jako lečem je třeba se jím v létě přejíst, aby bylo v zimě na co vzpomínat.
minut
90 i s pocením lilku
porcí
4
Zkuste přidat pokrájené kapary.
Lilkový tatarák
Ingredience
lilek 1 velký
cibule 1
rajčata plechovka nebo 3 velká ze zahrady
sůl na prosolení lilku
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky a dále dle chuti
paprika červená menší 1
čili omáčka 2 lžičky a dále dle chuti
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 lžíce
Postup
Zkuste přidat pokrájené kapary.
Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru