Vegmazán

Vegmazán

Výtečný posyp na těstoviny, pizzu, rizoto, do salátů či do polévek, všude tam, kde byste použili sýr Parmazán.

minut
5
porcí
1 sklenice

Semínka libovolně střídejte a pokud chcete posyp mastnější (pro zapékání), dejte do mixéru i rovnou lžíci vegan másla. Lépe se pak rozteče.

Vegmazán


 

Ingredience

lahůdkové droždí 1/2 hrnku

konopné semínko 3 lžíce

chia, slunečnicová, sezamová (i černý sezam) a dýňová semínka vždy 1 lžíce

sůl 1 lžička

Postup

  1. Rozmixujte na jemný prášek.
  2. Uchovávejte v lednici.
 

Semínka libovolně střídejte a pokud chcete posyp mastnější (pro zapékání), dejte do mixéru i rovnou lžíci vegan másla. Lépe se pak rozteče.

Extra | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz