Letní halušky

Letní halušky

Když mám přebytky rajčat a cuket ze zahrady, vymýšlím kombinace, které by mě jindy nenapadly. Tak vznikly i tyto halušky. Normálně bych je udělala jen s rajčatovou omáčkou jako noky, ale chtěla jsem je trochu oživit. Bylo z toho nebe v hubě. Zkuste!

minut
20
porcí
3

Pro podzimní verzi ogrilujte dýni a řepu.

Letní halušky


 

Ingredience

balení hotových bramborových vegan halušek 500g (pro 3 osoby, já musím dělat všeho dvojnásobek)

menší cuketa

rajčata 1 kg

bloček tofu

česnek 3-4 stroužky

čerstvé oregáno 1 lžíce

olivový olej

sůl

pepř

sójová omáčka 2 lžíce

kukuřičný škrob 1 lžička

Postup

  1. Dejte vysušit tofu mezi papírové utěrky, zatížené prkýnky a kuchařkami.
  2. Rozhřejte troubu a gril.
  3. Rajčata rozkrájejte, klidně na větší kusy, zakápněte oliváčem, posolte, opepřete a dejte pod gril.
  4. Mezitím nakrájejte cuketu na kostičky, zakápněte olejem, posolte, popepřete a až budou rajčata měkká, vyměňte je s nimi a ogrilujte dozlatova.
  5. Osušené tofu rozkrájejte na kostičky, pokapejte sójovkou, promíchejte, poté zákápněte olejem, opět promíchejte, posypejte škrobem a ještě jednou promíchejte. Dejte do trouby po cuketě.
  6. Halušky napařte.
  7. Na plech s upečenými rajčaty poházejte lístky oregána a prolisovaný česnek. Promíchejte a polovinu rajčat i se šťávou rozmixujte na omáčku.
  8. Hotové halušky dejte do mísy, prolijte omáčkou a obložte vrstvou rajčat, tofu a cukety.
 

Pro podzimní verzi ogrilujte dýni a řepu.

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz