Jezte tak, aby vaše sousta odešla se stolicí do 24h aneb co mám teda jíst #2

7. Jezte především rostliny, a to zejména listy. Rostliny nám dávají všechny živiny, posilují náš imunitní systém, chrání střeva a díky obsahu neskutečné spoustě látek jsou neodiskutovatelnou prevencí rakoviny, Alzheimera, cukrovky, infarktu, selhání jater či ledvin, Parkinsova apod. Oproti tomu je prokazatelně přímá souvislost většiny nemocí s konzumací mléka, masa a vajec.

8. Jezte sezónní produkci a co zmrazte si dostatečné zásoby na zimu.

9. Preferujte organické (bio) potraviny.

10. Jezte divoké rostliny, plody (a zvířata, pokud se ještě nevzdáte masa)

11. Jezte jako tradiční Ital, Řek, Japonec nebo Ind. V těchto tradicích obsahuje stravovací režim mnoho ochranných látek, které působí jako celek dané diety a nefungují separovaně (ani v tabletkách).

12. Jezte do polosyta a zažívejte období hladu, tzv. přerušovaný půst. Tělo potřebuje procházet stavy dobrovolného rozumného hladovění. Může to být vynechání stravy od noci až do oběda každý den, nebo pravidelný pondělní půst, nebo týdenní půst jednou za 3 měsíce…

13. Jezte tak, aby vaše sousta opustila tělo se stolicí do 24h. Většina běžně (špatně) se stravujících lidí má potravu ve střevech 4-5 dnů. To vede k zahnívání stravy ve střevech a zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva a dalším nemocem. V těle dlouho leží zejména maso.

14. Vařte domácí plnohodnotné zdravé pokrmy. Najíst se bagety v autě nebo muffina v poklusu není totéž.

(Vycházím z knih In defence of Food, How not to die, How not to diet, Eat to live, nových vědeckých studií a z absolvovaných výživových kurzů )

Co vy na to?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz