Aglio olio e peperoncino e pomodori e zucchine. Mamma mia!

Aglio olio e peperoncino e pomodori e zucchine. Mamma mia!

Název jsem jim dala delší než je recept, resp. nic víc než název nepotřebujete. Minimalistické a chuťově skvostné aneb v jednoduchosti je krása. My je milujeme a zvládnou je uvařit i děti.

minut
15
porcí
4-5

Buď doplňte pokrm třeba o tempeh či cizrnu, nebo si k dalšímu jídlu dejte vydatnou porci bílkovin. V tomto chodu jich je málo.

Aglio olio e peperoncino e pomodori e zucchine. Mamma mia!


 

Ingredience

špagety (za mě vedou celozrnné) 1 balení

olivový olej vydatně (4 lžíce)

česnek, hodně česneku 7 a více stroužků

čili papričky dle chuti – já dávám 2 lžičky chilli papriček v oleji z Lidlu, můžete dát čerstvou i sušenou

sůl 1/2 lžičky a dál podle chuti

cuketa 1 menší/střední

cherry rajčátka 20 -25

petrželka velká kopa

vegmazán dle chuti (recept tady na webu) nebo jen lahůdkové droždí

Postup

  1. Nasekejte česnek a čili papričku najemno. Cuketu na kostičky a rajčátka přepulte.
  2. Do velké pánve dejte česnek, čili a sůl a postupně zahřívejte, až se směs rozvoní a česnek začne zlátnout.
  3. Mezitím dejte vařit těstoviny.
  4. Na pánev přihoďte cuketu a rajčátka a zprudka orestujte.
  5. Vmíchejte těstoviny s trochou vody z hrnce a vše pořádně promíchejte.
  6. Vypněte sporák a vmíchejte petrželku. Prosypejte vegmazánem, viz recept zde na webu.
  7. Ochutnejte a je-li třeba, dosolte.
 

Buď doplňte pokrm třeba o tempeh či cizrnu, nebo si k dalšímu jídlu dejte vydatnou porci bílkovin. V tomto chodu jich je málo.

Hlavní jídlo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz