Bagety

Bagety

Není nad domácí rohlíky, dalamánky, houstičky, briošky a bagetky. A není nad to sníst je ještě teplé a křupavé. Na co taky čekat? Nechejte si na nich rozpouštět vegan máslo a rozmazlujte se. Nemusíte přeci pořád jíst jen kváskový chleba, že?

minut
80
porcí
2

Udělejte rovnou dvojnásobek. Nebo trojnásobek. A pokud zbydou, rozpečte je druhý den v troubě. Nebo je zapečte pod grilem s lahodnou náplní.

Bagety


 

Ingredience

hladká mouka 400g (nebo 100g z toho žitná či celozrnná)

sůl lžička

droždí  1/2 kostky droždí

cukr lžička

vlažná voda 200 ml

kmín

 

Postup

  1. Rozdrobte droždí do pár lžic vlažné vody s cukrem a trochou mouky a nechte vzejít kvásek.
  2. Vše kromě mouky smíchejte v míse a postupně přisypávejte mouku, aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
  3. Rozdělte ho na 2 díly, vytvarujte 2 bagety, které několikrát nařízněte, potřete vlažnou vodou a nechte kynout asi 45 minut.
  4. Rozehřejte troubu na 220°C s kastrůlkem horké vody, aby se trouba zapotila.
  5. Pečte 15-20 minut.
  6. Hned po upečení potřete horkou vodou z trouby a nechte na mřížce vychladnout. (aspoň trochu!)
 

Udělejte rovnou dvojnásobek. Nebo trojnásobek. A pokud zbydou, rozpečte je druhý den v troubě. Nebo je zapečte pod grilem s lahodnou náplní.

Pečivo | Svačina | Párty a oslavy | Grilování | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz