Barbecue tofu

Barbecue tofu

Jedna z oblíbených variací tofu, tentokrát ve stylu barbecue. Pečené v troubě a máčené v barbecue omáčce. Skvělé k salátu i k americkým bramborám. A nebo ho obalte ve strouhance a máte skvělé “rybí” prsty.

minut
60
porcí
4

Když je pouze obalíte ve strouhance a osmažíte, budete mít “rybí prsty” (vynechejte pálivou omáčku).

Podávejte s vegan zakysanou smetanou smíchanou s majonézou, citrónovou šťávou a solí.

Barbecue tofu


 

Ingredience

tofu 3 bločky (přírodní, marinované nebo uzené dle preferencí)

kukuřičný škrob 1/2 hrnku

rostlinné neslazené mléko 1/2 hrnku

kukuřičná strouhanka 1 hrnek

paprika 1 lžička

mletý kmín 1/2 lžičky

česnekový prášek 1/2 lžičky

mletý pepř 1/2 lžičky

sůl 1/2 lžičky

pálivá barbecue omáčka 3/4 hrnku (nebo sladká omáčka plus Sriracha)

vegan máslo 4 lžíce

cibulový prášek 1 lžička

Postup

  1. Tofu vysušte zatížené mezi utěrkami (několikrát vyměňte za suché a dejte procesu alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc).
  2. Troubu rozehřejte na 220°C.
  3. Rozkrájejte ho na špalíčky.
  4. Strouhanku smíchejte s kořením (paprika, kmín, česnekový prášek, pepř, sůl).
  5. Do tří mělkých misek si připravte: 1. škrob 2. mléko 3. strouhanku
  6. Každý špalíček tofu obalte škrobem (sklepněte přebytky), namočte v mléce, okapejte a obalte ve strouhance.
  7. Vyskládejte na plech a 30 minut pečte.
  8. Mezitím ohřejte máslo s omáčkou a cibulovým práškem.
  9. Hotové tofu nechte trochu zchladnout, abyste ho mohli držet prsty. Každý kousek namočte do barbecue omáčky, sklepněte přebytky a skládejte na servírovací talíř.
 

Když je pouze obalíte ve strouhance a osmažíte, budete mít “rybí prsty” (vynechejte pálivou omáčku).

Podávejte s vegan zakysanou smetanou smíchanou s majonézou, citrónovou šťávou a solí.

Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz