Jedna z oblíbených variací tofu, tentokrát ve stylu barbecue. Pečené v troubě a máčené v barbecue omáčce. Skvělé k salátu i k americkým bramborám. A nebo ho obalte ve strouhance a máte skvělé “rybí” prsty.
Když je pouze obalíte ve strouhance a osmažíte, budete mít “rybí prsty” (vynechejte pálivou omáčku).
Podávejte s vegan zakysanou smetanou smíchanou s majonézou, citrónovou šťávou a solí.
Barbecue tofu
Ingredience
tofu 3 bločky (přírodní, marinované nebo uzené dle preferencí)
kukuřičný škrob 1/2 hrnku
rostlinné neslazené mléko 1/2 hrnku
kukuřičná strouhanka 1 hrnek
paprika 1 lžička
mletý kmín 1/2 lžičky
česnekový prášek 1/2 lžičky
mletý pepř 1/2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
pálivá barbecue omáčka 3/4 hrnku (nebo sladká omáčka plus Sriracha)
vegan máslo 4 lžíce
cibulový prášek 1 lžička
Postup
Když je pouze obalíte ve strouhance a osmažíte, budete mít “rybí prsty” (vynechejte pálivou omáčku).
Podávejte s vegan zakysanou smetanou smíchanou s majonézou, citrónovou šťávou a solí.