Jedna z nejrychlejších obědovečeří, co vařím. Původně jsem jí sem ani nechtěla dávat. Není to žádný z těch receptů, kterými se člověk vytáhne. Ale pak jsem si řekla, že právě těch obyčejných, kvalitních a rychlých jídel není nikdy dost. Mně poslouží vždy, když nemám víc než 15 minut a děti se blíží ze školy domů. Nebo když se mi vůbec vařit nechce. Nakonec se všichni olizují až za ušima.
Jiná rychlá varianta zafunguje i s bulgurem či kus kusem, ale pohanka má svůj vlastní šmrnc a navíc je výživově skvělá.
Barevná pohanka
Ingredience
pohanka hrnek a půl
česnek 3 stroužky či více a 1 extra do smetany
pórek 10cm bílé části
červená paprika 1/2
cherry rajčátka 10ks
mražená kukuřice 1/2 hrnku
mražený hrášek 1/2 hrnku
smažený tempeh nebo marinované tofu 1 kostka
buráky přírodní 4 lžíce
sůl 1/2 lžičky
čerstvě mletý pepř 1/4 lžičky
italské bylinky lžíce
bujón 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
vegan zakysaná smetana
bylinky 2 lžíce sekaných (kopr, koriandr, pažitka, petrželka…) čerstvé nebo mražené
Postup
Jiná rychlá varianta zafunguje i s bulgurem či kus kusem, ale pohanka má svůj vlastní šmrnc a navíc je výživově skvělá.