Krémová beluga

Krémová beluga

Jsou jídla rychlá a jsou jídla super rychlá a k tomu kvalitní. A taková je beluga čočka v krémové omáčce. Když čočku předem namočíte a třeba i uvaříte, večeří rodina do 20 minut od chvíle, kdy začnete. Možná i dřív.

minut
20
porcí
4

Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.

Uvařte si čočky dvojnásobek a polovinu zmrazte na příště.

Krémová beluga


 

Ingredience

beluga čočka 1 hrnek (300ml)

mrkev 2 větší

máslová dýně 1/2 hrnku krájené

kadeřábek 3 listy

cibule 1

česnek 3 stroužky

majoránka 1 lžička

saturejka 1 lžička

mořská řasa 1 lžička

sůl 1/2 lžičky

pepř 2 lžičky čerstvě mletého

lahůdkové droždí lžíce nebo dvě

kurkuma 1 lžička

muškátový květ 1/2 lžičky

umeocet 3 lžíce – lijte postupně a ochutnávejte

sójová omáčka 1 lžíce

olivový olej 3 lžíce

vegan zakysaná smetana půl litru nebo kokosové mléko

Postup

  1. Den předem namočte čočku do vody.
  2. Druhý den ji se saturejkou a mořskou řasou uvařte doměkka. Bylinky i máčení zmírňují nadýmání. Po uvaření ji propláchněte čerstvou vodou a nechte okapat. V této fázi ji můžete 2-3 dny skladovat v lednici nebo zmrazit.
  3. Nasekejte nadrobno cibuli a česnek a poduste je na oleji.
  4. Přidejte kurkumu, muškátový květ, sůl, pepř, majoránku a prohřejte.
  5. Mrkev a dýni rozkrájejte na malé kostičky, kadeřábek natrhejte na kousky a vmíchejte k cibuli. Osmahněte do skoro měkka.
  6. Vlijte smetanu a chvilku provařte. Dochuťte lahůdkovým droždím, umeoctem a sójovkou.
 

Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.

Uvařte si čočky dvojnásobek a polovinu zmrazte na příště.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz