Jsou jídla rychlá a jsou jídla super rychlá a k tomu kvalitní. A taková je beluga čočka v krémové omáčce. Když čočku předem namočíte a třeba i uvaříte, večeří rodina do 20 minut od chvíle, kdy začnete. Možná i dřív.
Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.
Uvařte si čočky dvojnásobek a polovinu zmrazte na příště.
Krémová beluga
Ingredience
beluga čočka 1 hrnek (300ml)
mrkev 2 větší
máslová dýně 1/2 hrnku krájené
kadeřábek 3 listy
cibule 1
česnek 3 stroužky
majoránka 1 lžička
saturejka 1 lžička
mořská řasa 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
pepř 2 lžičky čerstvě mletého
lahůdkové droždí lžíce nebo dvě
kurkuma 1 lžička
muškátový květ 1/2 lžičky
umeocet 3 lžíce – lijte postupně a ochutnávejte
sójová omáčka 1 lžíce
olivový olej 3 lžíce
vegan zakysaná smetana půl litru nebo kokosové mléko
Postup
Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.
Uvařte si čočky dvojnásobek a polovinu zmrazte na příště.