Beránek

Beránek

Na velikonočního beránka vám zafunguje kterýkoli recept na vegan bábovku nebo můj Švindl koláč. Tento je ještě o kousek zdravější: pohanková mouka a kokosový cukr místo klasického, takže si ho skoro bez výčitek můžete užívat k velikonočně-svátečním snídaním a kávičkám. (Největší dilema je, jak ho krájet. Synové odjakživa chtějí začít hlavou, aby se dlouho netrápil, mně zas hlava přijde nejhezčí a chci ji mít na ozdobu nejdéle 🙂 Jak je to u vás?)

minut
60
porcí
16

Zkuste místo čokolády bio papayu a ananas.

Beránek


 

Ingredience

SUCHÁ ČÁST

pohanková mouka 100g

špaldová mouka jemně mletá 100g

špaldová celozrnná mouka 80g

ječná mouka 100g (nebo vynechte a dejte jen hladkou špaldovou)

sójová mouka 2 lžíce (nahrazuje vejce)

vanilkový cukr 1 sáček

kypřící prášek 2 lžičky

jedlá soda 1 lžička

kokos 3 lžíce

kokosový cukr 100g

sůl špetka

citrónová kůra 1 lžička

 

TEKUTÉ

slunečnicový olej 100ml (nebo řepkový či lískoořechový pro zdravější verzi)

rostlinné mléko či smetana 350 ml

 

EXTRA

tabulka černé čokolády 

 

 

 

Postup

  1. Nasekejte čokoládu na malé kostičky.
  2. Rozehřejte troubu na 180°C.
  3. Pokud nepoužíváte silikonovou formu, dobře ji vytřete olejem a vysypejte moukou či kokosem.
  4. Smíchejte ve větší míse suché ingredience.
  5. Přilijte mléko a olej a lehce metličkou propojte, nepřemíchejte. Chcete husté těsto, které ale skapává ze stěrky.
  6. Stěrkou jemně vmíchejte sekanou čokoládu.
  7. Vlijte do formy a pečte 45 minut.
 

Zkuste místo čokolády bio papayu a ananas.

Snídaně | Dezert | Velikonoce | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz