Na velikonočního beránka vám zafunguje kterýkoli recept na vegan bábovku nebo můj Švindl koláč. Tento je ještě o kousek zdravější: pohanková mouka a kokosový cukr místo klasického, takže si ho skoro bez výčitek můžete užívat k velikonočně-svátečním snídaním a kávičkám. (Největší dilema je, jak ho krájet. Synové odjakživa chtějí začít hlavou, aby se dlouho netrápil, mně zas hlava přijde nejhezčí a chci ji mít na ozdobu nejdéle 🙂 Jak je to u vás?)
Zkuste místo čokolády bio papayu a ananas.
Beránek
Ingredience
SUCHÁ ČÁST
pohanková mouka 100g
špaldová mouka jemně mletá 100g
špaldová celozrnná mouka 80g
ječná mouka 100g (nebo vynechte a dejte jen hladkou špaldovou)
sójová mouka 2 lžíce (nahrazuje vejce)
vanilkový cukr 1 sáček
kypřící prášek 2 lžičky
jedlá soda 1 lžička
kokos 3 lžíce
kokosový cukr 100g
sůl špetka
citrónová kůra 1 lžička
TEKUTÉ
slunečnicový olej 100ml (nebo řepkový či lískoořechový pro zdravější verzi)
rostlinné mléko či smetana 350 ml
EXTRA
tabulka černé čokolády
Postup
Zkuste místo čokolády bio papayu a ananas.