Bílé fazole v omáčce

Bílé fazole v omáčce

Jedno z nejrychlejších teplých jídel, které se hodí k obědu, večeři a díky obsahu proteinu též po tréninku.

minut
20
porcí
2

Pro pořádnou porci bílkovin podávejte s tofu. Já ho vysuším, nakrájím na kostičky, osmažím na oleji a zakápnu vydatně sójovou omáčkou.

Bílé fazole v omáčce


 

Ingredience

Pro dva:

malá cibule

olej vhodný na tepelnou úpravu 1 lžíce

česnek 2-10 stroužků dle preferencí

chilli dle chuti

sůl 1/2 lžičky

rajský protlak 2 lžíce

lahůdkové droždí 2 lžičky

rajčata 1 plechovka, nebo z mrazáku či čerstvá (v létě)

sušená rajčata v oleji vrchovatá lžíce či více

bílé fazole 1 plechovka (nebo předem namočené a uvařené sušené)

kokosový jogurt malý

čerstvý koriandr 

volitelně navíc tofu viz tipy pod receptem

Postup

  1. Nakrájejte najemno cibuli a poduste ji na oleji.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, sůl a chilli. Lehce poduste.
  3. Vmíchejte rajský protlak, lahůdkové droždí, sušená rajčata a plechovku rajčat (nebo velký hrnek rajčat z mrazáku či čerstvých ze zahrady)
  4. Krátce povařte, aby rajčata pustila šťávu.
  5. Sceďte fazole a vmíchejte je do omáčky.
  6. Podávejte s kokosovým jogurtem a čerstvým koriandrem.
 

Pro pořádnou porci bílkovin podávejte s tofu. Já ho vysuším, nakrájím na kostičky, osmažím na oleji a zakápnu vydatně sójovou omáčkou.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz