Čerstvé bílé housky a rohlíky milujeme asi všichni. S domácí pomazánkou nebo marmeládou jsou nepřekonatelné. Jen pozor: druhý den už nejsou “to ono”, tak si je nešetřete na potom a užijte si je hned.
minut
90
porcí
16
Pokud zbydou, rozpečte je druhý den na toustovači.
Bílé housky
Ingredience
voda 100 ml
olivový olej 50ml
rostlinné mléko bez cukru 100 ml (tip: ovesné, sójové, špaldové, rýžové, hrachové…)
cukr 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
kypřící prášek 10g (+- sáček)
mouka 310g (mix pšeničné/špaldové hladké a celozrnné)
mák či kmín na ozdobu
Postup
Pokud zbydou, rozpečte je druhý den na toustovači.
Snídaně | Svačina | Pečivo | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů
?Míšo, stačí jen,, prdopeč,,?nebo musí být droždí…zkusila bych,ale musím v Bzl.a nejraději bez kynutí…?? děkuji ?