Bílé housky

Bílé housky

Čerstvé bílé housky a rohlíky milujeme asi všichni. S domácí pomazánkou nebo marmeládou jsou nepřekonatelné. Jen pozor: druhý den už nejsou “to ono”, tak si je nešetřete na potom a užijte si je hned.

minut
90
porcí
16

Pokud zbydou, rozpečte je druhý den na toustovači.

Bílé housky


 

Ingredience

voda 100 ml
olivový olej 50ml
rostlinné mléko bez cukru 100 ml (tip: ovesné, sójové, špaldové, rýžové, hrachové…)
cukr 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
kypřící prášek 10g (+- sáček)
mouka 310g (mix pšeničné/špaldové hladké a celozrnné)
mák či kmín na ozdobu

Postup

  1. V míse metličkou promíchejte vodu, olej, mléko, cukr, sůl a droždí.
  2. Postupně zašlehávejte mouku.
  3. Vytvořte hladké nelepivé těsto (přidejte mouku dle potřeby) a nechte 10 minut odpočinout.
  4. Mezitím rozehřejte troubu na 200°C.
  5. Těsto na pomoučněném válu prohněťte a rozdělte na 7 dílků. Ty zapleťte do houstiček nebo jen vytvořte bochánky, které naříznete.
  6. Naskládejte na plech s pečicím papírem a pečte asi 25minut do zlatova.
 

Pokud zbydou, rozpečte je druhý den na toustovači.

Snídaně | Svačina | Pečivo | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů
Komentáře
Irena

?Míšo, stačí jen,, prdopeč,,?nebo musí být droždí…zkusila bych,ale musím v Bzl.a nejraději bez kynutí…?? děkuji ?

Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz