V jednoduchosti je krása. Francouzský rustikální koláč, který miluju pro jeho minimalismnus. (Jasně, že si k němu potom dáme vanilkovou zmrzlinu a ledovou kávu (vegan, jak jinak :-)) Hrozně moc se mi líbí pro svou nedokonalost vzhledu, jež se snoubí s dokonalostí chuti aneb “Dokonalost není, když už není co přidat, ale co ubrat.” (Timothy Ferriss)
Luxusní bude s ostružinami, malinami, švestkami, či meruňkami.
Borůvková galettka
Ingredience
TĚSTO
hrnek mouky (třeba půl napůl špaldová a pohanková)
vegan máslo/margarín 10 lžic
ledová voda 3 lžíce
třtinový cukr 2 lžíce
sůl špetka
BORŮVKY
lesní borůvky 1/2 litru
třtinový cukr 2 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
skořice 1 lžička
kardamon 1 lžička
šťáva z 1 limety
škrob 1 plná lžíce (kukuřičný, tapioka)
rum tuzemský 2 lžíce
Postup
Luxusní bude s ostružinami, malinami, švestkami, či meruňkami.