Božská RAJská

Božská RAJská

Na božském webu nesmí omáčka s tak krásným názvem chybět. Je snadná a recept na ní učím i v knize Děti vaří samy (kterou doufám už máte, protože zbývají v prodejnách poslední kusy). Zapomeňte na fádní knedlík a udělejte k ní plněné papriky. Recept je v naší databázi.

minut
20
porcí
5

Udělejte omáčku předem. Může klidně čekat v lednici, až přijde její chvíle. A vy pak budete mít oběd či večeři raz dva. Stačí třeba i těstoviny a tempeh či tofu kvůli bílkovinám a máte hotovo.

Božská RAJská


 

Ingredience

olivový olej 3 lžíce

cibule 1-2

bobkový list 2

pepř 4 kuličky

nové koření 4 kuličky

mouka 2 lžíce

rajský protlak 4 lžíce

passata 0,5 l

kokosový cukr 2 lžíce (nebo obyč)

bujón 2 hrnky

sůl lžička a podle chuti

skořice 1/2 lžičky

citrónová kůra 2-3 strouhnutí

vegan zakysaná smetana 2-3 lžíce

Postup

  1. Rozkrájejte cibuli. Rozehřejte olej a poduste na něm cibuli. Zasypejte moukou a osmahněte. Přihoďte koření, cukr a rajský protlak. Prohřejte.
  2. Vlijte passatu a bujón a metličkou promíchejte, aby se vše spojilo v omáčku. Provařte.
  3. Přelijte omáčku přes cedník.
  4. Ochuťte ji skořicí, citrónovou kůrou a solí. Chcete-li, zjemněte pár lžícemi smetany.
  5. Ochutnejte a dolaďte chuť cukrem, citrónem nebo solí.
 

Udělejte omáčku předem. Může klidně čekat v lednici, až přijde její chvíle. A vy pak budete mít oběd či večeři raz dva. Stačí třeba i těstoviny a tempeh či tofu kvůli bílkovinám a máte hotovo.

Hlavní jídlo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz