Božské raw košíčky

Božské raw košíčky

Heaven! Nebe! Himmel! Cielo! Čokoláda, lískové ořechy a krém s Amarettem. Víc psát nemusím.

#itohlejsoujenkytky

minut
30
porcí
12

Místo lískových ořechů můžete do náplně použít máslo z lískových ořechů.

Božské raw košíčky


 

Ingredience

KRUSTIČKA

lískové ořechy 140g

datle 180g

raw kakao 4 lžíce

 

KRÉM

tofu natural 180g (1 balení) nebo kešu ořechy 140g, přes noc namočené

tuhá část kokosového mléka z 1 plechovky (vodu použijte jinak)

kokosový olej rozpuštěný 4 lžíce

javorový sirup 2 lžíce a dále dle chuti

Amaretto 2 lžíce (alespoň) nebo vynechte, ale s ním je to jiný level (event. nahraďte 2 lžičkami vanilkového extraktu či vegan Baileys nebo jiný oblíbený likér)

 

NÁPLŇ

lískové ořechy 170g

javorový sirup 5 lžic a dál dle chuti

 

POLEVA

černá čokoláda 4 štáfličky

(pro mléčnou verzi ještě kokosová smetana 1 lžíce)

sekané lískové ořechy na ozdobu

Postup

  1. Datle přelijte horkou vodou. Za 10 minut budou krásně šťavnaté. Sceďte. Vhoďte je do sekáčku společně s kakaem a mandlemi a pár pulsy vytvořte lepivou hmotu.
  2. Do každého z 12 košíčků dejte 1/12 hmoty v podobě kuličky a tu roztáhněte prsty po dně košíčku jako základní krustičku. Dejte do mrazáku.
  3. V mixéru smíchejte do sametově hladké konzistence ingredience na náplň a ochutnejte. Doslaďte a přidejte likér dle svých preferencí.
  4. Vyndejte košíčky z mrazáku a do každého rozprostřete lžíci krému. Pokud vám krém zbyde, buď přidejte do košíčků nebo ho snězte jen tak. Nebo ho přidejte k náplni viz další bod. Dejte zmrznout do tuha!
  5. Rozmixujte lískové ořechy s javorovým sirupem. Po krému nemusíte vymývat mixér a klidně vmixujte jakékoli přebytky krému do náplně.
  6. Navrstvěte rovnoměrně na tuhé košíčky. Vraťte do mrazáku.
  7. Rozpusťte čokoládu nad vodní lázní a ozdobte s ní košíčky. Posypejte sekanými oříšky.
 

Místo lískových ořechů můžete do náplně použít máslo z lískových ořechů.

Dezert | Vánoce | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz