Jsou recepty, které si předává celá rodina a dědí se na další generace. Pro mě je jedním z nich bramboračka. Milovala jsem ji od babičky, která ji ještě dělávala s velkým množstvím jíšky z másla a obrovskou kopou bramborových placek, na něž vylila celé rozpuštěné máslo. Zdravější recept mě před 15 lety naučila moje sestřenka při našem společném pobytu s dětmi na chalupě. Dodnes se ho držím a posílám dál za vámi.
Kompletní oběd získáte, pokud k polévce upečete bramborové placky.
Trik – pokud někdo v rodině nejí houby, použijte sušené, ale namelte je předem na prach. Dodají úžasnou vůni a chuť a přitom na talíři budou pro své odpůrce neviditelné.
Bramboračka
Ingredience
mrkev 2 ks
petržel 2 ks
celer 1/2 menšího
česnek 4 stroužky
brambory 4 střední
cibule
lesní houby sušené, mražené nebo čerstvé – množství dle sebe
zeleninový vývar 1,5l
bobkový list 3
majoránka 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
nové koření 5 kuliček
pepř 5-10 kuliček
veganské máslo nebo olivový olej
mražený hrášek 1/2 hrnku (lze vynechat)
pažitka a petrželka na zdobení
Postup
Kompletní oběd získáte, pokud k polévce upečete bramborové placky.
Trik – pokud někdo v rodině nejí houby, použijte sušené, ale namelte je předem na prach. Dodají úžasnou vůni a chuť a přitom na talíři budou pro své odpůrce neviditelné.