Bramborový salát

Bramborový salát

Máme ho rádi asi všichni, že? Já ho kromě Štědrého dne dělám i v létě jako lehký oběd, který se snadno nosí na výlety či piknik nebo se hodí na jakoukoli grilovačku. Určitě máte svůj vychytaný recept. Tento je komplet rostlinný a odlehčený a my ho máme moooooc rádi.

minut
30
porcí
8

Pro sytější verzi přidejte krájený tempeh nebo vegan párky.

Bramborový salát


 

Ingredience

brambory typu A na salát 1kg

celer 1/2

petržel 2 větší

mrkev 2 velké

brokolice hlava 500g (váženo i s nohou, použity pouze růžičky)

ředkvičky svazek

kyselé okurky 8-10 ks

jarní cibulka 2 i s natí

jablko (můžete vynechat)

šťáva z jednoho citrónu

mražený hrášek 1/2 hrnku

mražená kukuřice 1/2 hrnku

čerstvě mletý pepř lžička

sůl 2 lžičky

olivový olej 2 lžíce

vegan majonéza 3 vrchovaté lžíce

vegan zakysaná smetana 3 vrchovaté lžíce

Postup

  1. Uvařte brambory a nechte je úplně vychladnout.
  2. Rozkrájejte oloupaný celer a petržel na kostičky a povařte v osolené vodě 2 minuty. Nebo dejte do páry.
  3. Přidejte kostičky mrkve a brokolici a vařte ve vodě či páře další 2 minuty.
  4. Zeleninu slijte a nechte zchladnout.
  5. Oloupejte a rozkrájejte brambory.
  6. Rozkrájejte kyselé okurky, ředkvičky, jarní cibulku.
  7. Kukuřici a hrášek přelijte horkou vodou a po dvou minutách slijte, nechte stát na kuchyni.
  8. Smíchejte ve velké míse brambory, uvařenou zeleninu, syrovou zeleninu, hrášek, kukuřici, veganézu, smetanu, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Ochutnejte a chuť dolaďte dle sebe.
 

Pro sytější verzi přidejte krájený tempeh nebo vegan párky.

Hlavní jídlo | Svačina | Salát | Vánoce | Grilování | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz