Máme ho rádi asi všichni, že? Já ho kromě Štědrého dne dělám i v létě jako lehký oběd, který se snadno nosí na výlety či piknik nebo se hodí na jakoukoli grilovačku. Určitě máte svůj vychytaný recept. Tento je komplet rostlinný a odlehčený a my ho máme moooooc rádi.
Pro sytější verzi přidejte krájený tempeh nebo vegan párky.
Bramborový salát
Ingredience
brambory typu A na salát 1kg
celer 1/2
petržel 2 větší
mrkev 2 velké
brokolice hlava 500g (váženo i s nohou, použity pouze růžičky)
ředkvičky svazek
kyselé okurky 8-10 ks
jarní cibulka 2 i s natí
jablko (můžete vynechat)
šťáva z jednoho citrónu
mražený hrášek 1/2 hrnku
mražená kukuřice 1/2 hrnku
čerstvě mletý pepř lžička
sůl 2 lžičky
olivový olej 2 lžíce
vegan majonéza 3 vrchovaté lžíce
vegan zakysaná smetana 3 vrchovaté lžíce
Postup
Pro sytější verzi přidejte krájený tempeh nebo vegan párky.