Brownies

Brownies

Americká moučníková klasika je v mojí verzi mnohem méně sladká a celkově zdravější. Yet still awesome!
Správné brownies mají křupavou kůrku a uvnitř jsou matlavé.

minut
40
porcí
9

Doporučuji zkusit do těsta ořechy nebo mandle.

Brownies


 

Ingredience

Na malou formu, hrnek na cappouccino:

špaldová či pšeničná mouka 1 hrnek (já dávám celozrnnou)

jemně mleté mandle 1/2 hrnku

třtinový cukr 1/4 hrnku

raw kakao 1/2 hrnku

javorový sirup 1/4 hrnku

strouhané jablko

sůl špetka

prdopeč 2 lžičky

jablečný ocet 1 lžička

rostlinné mléko 1/4 hrnku

rostlinný olej 1/4 hrnku

černá čokoláda 1/2 tabulky

 

 

 

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Do malé zapékací formu dejte pečicí papír.
  3. Smíchejte všechny suché ingredience kromě čokolády, přidejte všechny tekuté. Nepřemíchejte, stačí trochu.
  4. Lehce vmíchejte sekanou čokoládu a dejte do trouby.
  5. Pečte 35 minut. Otestujte špejlí. Měla by být prakticky suchá, ale pokud se trošku lepí, nevadí to, nedopékejte. Správné brownies uvnitř zůstane lepivé.
 

Doporučuji zkusit do těsta ořechy nebo mandle.

Dezert | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz