Co by to bylo léto bez bublaniny. Vegan verze je identická s klasickou, krásně vyběhne a parádně chutná. Užijte si prázdniny plné ovoce a slunce i na talíři. Chutná stejně dobře ke snídani na terase jako k odpolední kávě pod slunečníkem.

Chcete-li hodně vysokou bublaninu, použijte zapékací mísu menší než plech.
Pro zdravější verzi použijte březový cukr, kokosový cukr nebo pro diabetiky stévii.
Bublanina
Ingredience
TĚSTO:
hladká mouka 350 g (zkuste i půl na půl s celozrnnou)
třtinový cukr 170g
kypřící prášek 1 sáček z DM (14g)
rostlinné mléko 350ml
jablečný ocet 1 lžíce
citrónová kúra 1 lžíce
olej 110g (řepkový půl na půl se slunečnicovým)
vanilkový cukr 1 sáček
ovoce 300g
DROBENKA:
mouka 60g
vegan margarín nebo tuhý kokosový olej 30g
cukr 50g
Postup
Chcete-li hodně vysokou bublaninu, použijte zapékací mísu menší než plech.
Pro zdravější verzi použijte březový cukr, kokosový cukr nebo pro diabetiky stévii.

Děkuji za skvělý recept, bublaninu jsem dělala do práce, krásně vyskočila a všem moc chutnala! 🙂
Mám radost, že všem chutnalo! Děkuji