Co by to bylo léto bez bublaniny. Vegan verze je identická s klasickou, krásně vyběhne a parádně chutná. Užijte si prázdniny plné ovoce a slunce i na talíři. Chutná stejně dobře ke snídani na terase jako k odpolední kávě pod slunečníkem.
Chcete-li hodně vysokou bublaninu, použijte zapékací mísu menší než plech.
Pro zdravější verzi použijte březový cukr, kokosový cukr nebo pro diabetiky stévii.
Bublanina
Ingredience
TĚSTO:
hladká mouka 350 g (zkuste i půl na půl s celozrnnou)
třtinový cukr 170g
kypřící prášek 1 sáček z DM (14g)
rostlinné mléko 350ml
jablečný ocet 1 lžíce
citrónová kúra 1 lžíce
olej 110g (řepkový půl na půl se slunečnicovým)
vanilkový cukr 1 sáček
ovoce 300g
DROBENKA:
mouka 60g
vegan margarín nebo tuhý kokosový olej 30g
cukr 50g
Postup
Chcete-li hodně vysokou bublaninu, použijte zapékací mísu menší než plech.
Pro zdravější verzi použijte březový cukr, kokosový cukr nebo pro diabetiky stévii.