Bublanina

Bublanina

Co by to bylo léto bez bublaniny. Vegan verze je identická s klasickou, krásně vyběhne a parádně chutná. Užijte si prázdniny plné ovoce a slunce i na talíři. Chutná stejně dobře ke snídani na terase jako k odpolední kávě pod slunečníkem.

minut
50
porcí
1 plech

Chcete-li hodně vysokou bublaninu, použijte zapékací mísu menší než plech.

Pro zdravější verzi použijte březový cukr, kokosový cukr nebo pro diabetiky stévii.

Bublanina


 

Ingredience

TĚSTO:

hladká mouka 350 g (zkuste i půl na půl s celozrnnou)

třtinový cukr 170g

kypřící prášek 1 sáček z DM (14g)

rostlinné mléko 350ml

jablečný ocet 1 lžíce

citrónová kúra 1 lžíce

olej 110g (řepkový půl na půl se slunečnicovým)

vanilkový cukr 1 sáček

ovoce 300g

DROBENKA:

mouka 60g

vegan margarín nebo tuhý kokosový olej 30g

cukr 50g

 

 

Postup

  1. Omyjte, vypeckujte a rozkrájejte ovoce.
  2. Rozehřejte troubu na 180°C.
  3. Vymažte a vysypejte moukou plech.
  4. Připravte si drobenku smícháním všech ingrediencí a zpracováním v prstech na sypké žmolky.
  5. Smíchejte suché ingredience na těsto a přidejte k nim tekuté, promíchejte metličkou.
  6. Těsto přemístěte na plech.
  7. Poklaďte ovocem.
  8. Posypejte drobenkou.
  9. Pečte 40 minut, zkontrolujte špejlí.
 

Chcete-li hodně vysokou bublaninu, použijte zapékací mísu menší než plech.

Pro zdravější verzi použijte březový cukr, kokosový cukr nebo pro diabetiky stévii.

Snídaně | Svačina | Dezert | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz