Kdysi to bývalo asi jediné jídlo, které jsem ve školní jídelně byla schopná sníst. Dnes ho dělám 1-2x ročně k obědu pro zpestření a vždy se po něm zapráší. Vypadá pracně, ale není! Když si odmyslíte čas na kynutí těsta, je to doslova otázka pár minut.
minut
60
porcí
30
Pokud nemáte rádi ovesné mléko, zafunguje mandlové i sójové.
Buchtičky se šodó
Ingredience
TĚSTO: (30 buchtiček)
hladká mouka 250g
krupicový cukr 25g (já dala třtinový s molasou, proto jsou buchtičky dohněda)
sušené droždí 1 sáček
ovesné mléko 100 ml
rozpuštěné vegan máslo nebo rostlinný olej 50 ml
citrónová kůra sušená 1/2 lžičky
ŠODÓ
ovesná smetana 250 ml
ovesné mléko 250 ml
vanilkový pudink s pravou vanilkou jeden sáček pro 500 ml mléka
cukr dle chuti
Postup
Pokud nemáte rádi ovesné mléko, zafunguje mandlové i sójové.
Hlavní jídlo | Dezert | Bez sóji | Bez ořechů