Buchtičky se šodó

Buchtičky se šodó

Kdysi to bývalo asi jediné jídlo, které jsem ve školní jídelně byla schopná sníst. Dnes ho dělám 1-2x ročně k obědu pro zpestření a vždy se po něm zapráší. Vypadá pracně, ale není! Když si odmyslíte čas na kynutí těsta, je to doslova otázka pár minut.

minut
60
porcí
30

Pokud nemáte rádi ovesné mléko, zafunguje mandlové i sójové.

Buchtičky se šodó


 

Ingredience

TĚSTO: (30 buchtiček)

hladká mouka 250g

krupicový cukr 25g (já dala třtinový s molasou, proto jsou buchtičky dohněda)

sušené droždí 1 sáček

ovesné mléko 100 ml

rozpuštěné vegan máslo nebo rostlinný olej 50 ml

citrónová kůra sušená 1/2 lžičky

ŠODÓ

ovesná smetana 250 ml

ovesné mléko 250 ml

vanilkový pudink s pravou vanilkou jeden sáček pro 500 ml mléka

cukr dle chuti

Postup

  1. V robotu zpracujte hladké těsto ze všech ingrediencí a nechte ho hodinu vykynout.
  2. Rozehřejte troubu na 175°C.
  3. Z těsta uždibujte kousky a ukoulejte 30 kuliček (průměr 1,5 cm). Navolno je naskládejte do vymazané zapékací mísy a nechte dokynout.
  4. Pomažte rozpuštěným vegan máslem nebo kokos. olejem a pečte dozlatova (cca 20 minut)
  5. Mezitím uvařte puding dle návodu – místo mléka použijte směs mléka a smetany.
  6. Buchtičky rozlámejte , nazdobte na talíři a přelijte pudinkem.
 

Pokud nemáte rádi ovesné mléko, zafunguje mandlové i sójové.

Hlavní jídlo | Dezert | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz