I dokonalé nadýchané buchty můžete mít čistě z rostlin. Vejce v kynutém těstě není potřeba. Já při jejich pečení vždy vzpomínám na babičku, která nám je dělávala ve třech variacích – tvaroh, mák povidla. A jejím trikem bylo je před strčením do trouby pořádně polít sádlem. Měla je skvělé. A já je chci vegan a skvělé jsou taky. Takže šup na ně.
Dejte méně povidel a přidejte do každé buchty 1/2 švestky.
Když spočítáte buchty na obrázku, vyjde vám 13. Ta poslední vznikne z přebytků těsta, které z každé buchty uštípnu, když ji válím do koule. Nemám totiž ráda buchty, kde je moc těsta 🙂
Buchty s povidly
Ingredience
Na 12 buchet:
polohrubá mouka 500g
čerstvé droždí 1 kostka 42g
sójové mléko 125ml či postupně i více dle potřeby
vegan máslo 80g
vanilkový cukr
třtinový cukr 80g
špetka soli
kokosový olej bez vůně (rafinovaný) na přelití buchet místo sádla (můžete vynechat či nahradit vegan máslem) 3 lžíce
povidla 1 kelímek 440g
Postup
Dejte méně povidel a přidejte do každé buchty 1/2 švestky.
Když spočítáte buchty na obrázku, vyjde vám 13. Ta poslední vznikne z přebytků těsta, které z každé buchty uštípnu, když ji válím do koule. Nemám totiž ráda buchty, kde je moc těsta 🙂
Famózní! Podle dětí lepší než klasické. A udělala jsem jich 16, taky mám radši náplň 🙂