Burger

Burger

Burgery jsou a budou jedním z favoritů u nás všech. My je doma milujeme, jen nefandíme houskám a jíme je s domácími hranolkami a kupou salátu. Na tento recept jsem hrdá. Vychytávala jsem ho několik let až k dokonalosti.

minut
45
porcí
8

Na talíři zdobte zbytkem glazované cibule a další zeleninou, kterou chcete na burgeru mezi houskami mít. Využijte vegan majonézu a kvalitní kečup či pálivou omáčku, případně i veganský sýr.

Máte-li alergii na ořechy, použijte slunečnicová semínka.

Burger


 

Ingredience

červené fazole 1 plechovka

červená cibule

česnek 3 stroužky

česnekový prášek 1 lžička

čili 1/2 lžičky

cibulový prášek 1/2 lžičky

sůl

pepř

majoránka 1 lžička

mletý kmín 1 lžička

lahůdkové droždí 1 lžíce

olivový olej 1 lžíce

tamari 1 lžíce

javorový sirup 1 lžička

smažený tempeh 1/2

vlašské ořechy 1/2 hrnku

kukuřičná strouhanka podle potřeby

olej vhodný na smažení

Postup

  1. Sceďte plechovku fazolí a tekutinu z nich schovejte. Rozehřejte na pánvi olivový olej.
  2. Rozkrájejte cibuli na kostičky a poduste ji na oleji, přidejte prolisovaný česnek a špetku soli a čerstvě mletého pepře, osmahněte. Přelijte lžící tamari a lžičkou javorového sirupu. Polovinu dejte stranou /druhá je na zdobení.
  3. Druhou polovinu dejte do sekáčku spolu s fazolemi, kořením, 1/2 lžičkou soli a lahůdkovým droždím. Rozmixujte do konzistence drobků, ne úplně dohladka. Přendejte do mísy.
  4. Sekáček nevymývejte a dejte do něj rozkrájený tempeh a vlašské ořechy. Pár pulsy rozsekejte na drobné drobky. Přendejte do mísy k fazolím.
  5. Ke hmotě přidejte 2 lžíce vody z fazolí a měchačkou nebo rukama vytvořte těsto podobné mletému masu. Ochutnejte a dochuťte solí dle potřeby.
  6. Pokud těsto moc lepí, vsypte trochu strouhanky. Zformujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Na pánvi rozpalte olej vhodný ke smažení a karbanátky nejprve krátce opečte z obou stran, aby se zpevnil povrch a pak je smažte z každé strany 3-4 minuty.
 

Na talíři zdobte zbytkem glazované cibule a další zeleninou, kterou chcete na burgeru mezi houskami mít. Využijte vegan majonézu a kvalitní kečup či pálivou omáčku, případně i veganský sýr.

Máte-li alergii na ořechy, použijte slunečnicová semínka.

Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Grilování | Bez lepku | Bez rafinovaného cukru
Komentáře
Gabriela Dřížďalová

Co je to tempeh ??

Michaela Levíčková

Gábinko, tempeh je fermentovaný sójový výrobek, který v sobě má zdravé bakterie a hodně bílkovin. Koupí se všude, i v Bille, Kauflandu, Albertu (v Lidlu asi ne). Vždy je někde mezi vegetariánskými výrobky. Vždycky ho jíme u babičky, když vy máte maso. Až přijdete na oslavu Bertíka, ukážu ti ho.

Petra Fišarova

za mne nejlepší vegan Burger,zkoušela jsem několik variant z fazolí, ale tahle kombinace je top ?

Michaela Levíčková

Petro, děkuji, mám radost. Frčí u všech, kdo zkusil. Hezké dny Míša

Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz