Burgery jsou a budou jedním z favoritů u nás všech. My je doma milujeme, jen nefandíme houskám a jíme je s domácími hranolkami a kupou salátu. Na tento recept jsem hrdá. Vychytávala jsem ho několik let až k dokonalosti.
Na talíři zdobte zbytkem glazované cibule a další zeleninou, kterou chcete na burgeru mezi houskami mít. Využijte vegan majonézu a kvalitní kečup či pálivou omáčku, případně i veganský sýr.
Máte-li alergii na ořechy, použijte slunečnicová semínka.
Burger
Ingredience
červené fazole 1 plechovka
červená cibule
česnek 3 stroužky
česnekový prášek 1 lžička
čili 1/2 lžičky
cibulový prášek 1/2 lžičky
sůl
pepř
majoránka 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
lahůdkové droždí 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
tamari 1 lžíce
javorový sirup 1 lžička
smažený tempeh 1/2
vlašské ořechy 1/2 hrnku
kukuřičná strouhanka podle potřeby
olej vhodný na smažení
Postup
Na talíři zdobte zbytkem glazované cibule a další zeleninou, kterou chcete na burgeru mezi houskami mít. Využijte vegan majonézu a kvalitní kečup či pálivou omáčku, případně i veganský sýr.
Máte-li alergii na ořechy, použijte slunečnicová semínka.
Co je to tempeh ??
Gábinko, tempeh je fermentovaný sójový výrobek, který v sobě má zdravé bakterie a hodně bílkovin. Koupí se všude, i v Bille, Kauflandu, Albertu (v Lidlu asi ne). Vždy je někde mezi vegetariánskými výrobky. Vždycky ho jíme u babičky, když vy máte maso. Až přijdete na oslavu Bertíka, ukážu ti ho.
Děkuju
za mne nejlepší vegan Burger,zkoušela jsem několik variant z fazolí, ale tahle kombinace je top ?
Petro, děkuji, mám radost. Frčí u všech, kdo zkusil. Hezké dny Míša