Bylinková sůl

Bylinková sůl

Nevím jak vy, ale já pořád hledám způsoby, jak uchovat energii a vůně léta na zimu. Bylinky naložené v soli jsou uprostřed tmavých, ledových dnů voňavou připomínkou prázdninové atmosféry. Bylinková sůl je rychlá na přípravu a snadno se stane nádherným dárkem pod stromeček.

minut
5
porcí
podle množství bylin

Doporučuji aspoň 1/3 soli přidat až na závěr a použít mořskou plátkovanou sůl s velkými ozdobnými krystalky.

Stejně můžete vyrobit třeba levandulový cukr.

 

Bylinková sůl


 

Ingredience

čerstvé bylinky 4 díly

sůl 1 díl

Postup

  1. Natrhejte bylinky a očistěte je od tlustých stonků. Já miluju především rozmarýn, ale funguje všechno.
  2. Přesypejte do odměrky a zjistěte, jaké objemové množství bylinek máte, aniž je jakkoli stlačujete.
  3. Přesuňte je do mixéru nebo na prkýnko.
  4. Odměřte v odměrce sůl – chcete jí 4x méně, tedy objem bylinek vydělte čtyřmi a tolik odměřte soli.
  5. Na prkýnko prosekejte bylinky prosypané solí najemno (nebo dejte k bylinkám do mixéru 1/2 soli, rozsekejte najemno a v misce smíchejte se zbylou solí)
  6. Bylinkovou sůl nechte alespoň 2 dny proschnout, chcete úplně suché bylinky.
  7. Přendejte do uzavíratelné sklenice a používejte k dochucování jídel.
 

Doporučuji aspoň 1/3 soli přidat až na závěr a použít mořskou plátkovanou sůl s velkými ozdobnými krystalky.

Stejně můžete vyrobit třeba levandulový cukr.

 

Extra | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz