Bylinkové kynuté housky

Bylinkové kynuté housky

Křupavé svrchu a pěkně hutné uvnitř. Příjemně zpestří jídelníček a zapráší se po nich. Ale myslete na to, že zdravější je kváskový chleba s celozrnnou moukou.

minut
100
porcí
6

Pokud těsto zaděláte večer a dáte ho kynout do lednice přes noc, budou housky nadýchanější, neb bude těsto kynout pomalu.

Bylinkové kynuté housky


 

Ingredience

hladká mouka 500g

sušené droždí 1 balíček

sůl 1 lžička

pepř 1/2 lžičky

olivový olej 5 lžíce

voda vlažná 250ml

nasekané bylinky 4 lžíce (cibulka, pažitka, oregáno, petrželka…)

semínka na ozdobu

rostlinné mléko na potření

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl, droždí, pepř a sekané bylinky.
  2. Přilijte olej a vodu a vypracujte hladké, nelepivé těsto.
  3. Dejte do tepla, pod igelit, na hodinu kynout.
  4. Předehřejte troubu na 180°C.
  5. Z těsta upleťte houstičky, potřete je mlékem, posypte semínky a nechte ještě 15 minut dokynout.
  6. Pečte dozlatova, asi 25 minut.
 

Pokud těsto zaděláte večer a dáte ho kynout do lednice přes noc, budou housky nadýchanější, neb bude těsto kynout pomalu.

Svačina | Pečivo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz