Křupavé svrchu a pěkně hutné uvnitř. Příjemně zpestří jídelníček a zapráší se po nich. Ale myslete na to, že zdravější je kváskový chleba s celozrnnou moukou.
minut
100
porcí
6
Pokud těsto zaděláte večer a dáte ho kynout do lednice přes noc, budou housky nadýchanější, neb bude těsto kynout pomalu.
Bylinkové kynuté housky
Ingredience
hladká mouka 500g
sušené droždí 1 balíček
sůl 1 lžička
pepř 1/2 lžičky
olivový olej 5 lžíce
voda vlažná 250ml
nasekané bylinky 4 lžíce (cibulka, pažitka, oregáno, petrželka…)
semínka na ozdobu
rostlinné mléko na potření
Postup
Pokud těsto zaděláte večer a dáte ho kynout do lednice přes noc, budou housky nadýchanější, neb bude těsto kynout pomalu.
Svačina | Pečivo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru