Bylinkovo-česneková pomazánka

Bylinkovo-česneková pomazánka

Objev roku 2020! Vždy jsem se tofu pomazánkám vyhýbala, neb jsem žila v domnění, že v porovnání s lučinou či žervé jsou nedobré. Jenže když chcete vyloučit ze stravy mléko, nakonec u tofu skončíte. A světe div se, jsem ohromená! Nadšená! Lapená! Takže neváhejte a hned ji zkuste. Objevíte Ameriku!

minut
10
porcí
6

Místo kešu zkuste mandle. A jindy ochuťte červenou sladkou paprikou, sušenými rajčaty nebo krájenou natí zelené cibulky.

Bylinkovo-česneková pomazánka


 

Ingredience

tofu dvě kostky (360g) ideálně Lunter tofu (hodně vápníku a bílkovin, z Evropy, bez GMO)

přírodní kešu ořechy 120g

česnek 3 stroužky

citrónová šťáva z 1 citrónu

jablečný ocet 1 lžíce

česnekový prášek 2 lžičky

cibulový prášek 2 lžičky

sůl 1 lžička (plus dále dle chuti)

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky či více

čerstvý kopr velká hrst (8g)

čerstvá pažitka velká hrst (8g)

čerstvá bazalka pár lístků

Postup

  1. 15 minut předem přelijte kešu ořechy vroucí vodou a nechte je změknout. Pokud máte čas, namočte je den předem do studené vody.
  2. Tofu vybalte a rukama vymačkejte vodu a rozdrobte.
  3. Oloupejte a prolisujte česnek.
  4. Vymačkejte citrón.
  5. Nasekejte bylinky najemno.
  6. Dejte do mixéru okapané kešu, vyždímané tofu, půlku citrónové šťávy, ocet, sůl, pepř a česnek. Promixujte dohladka.
  7. Ochutnejte. Přidejte citrón, sůl a pepř, je-li třeba.
  8. Přendejte do misky a s citem vmíchejte bylinky. Nechte hodinu v lednici, aby se propojily chutě.
 

Místo kešu zkuste mandle. A jindy ochuťte červenou sladkou paprikou, sušenými rajčaty nebo krájenou natí zelené cibulky.

Snídaně | Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz