Objev roku 2020! Vždy jsem se tofu pomazánkám vyhýbala, neb jsem žila v domnění, že v porovnání s lučinou či žervé jsou nedobré. Jenže když chcete vyloučit ze stravy mléko, nakonec u tofu skončíte. A světe div se, jsem ohromená! Nadšená! Lapená! Takže neváhejte a hned ji zkuste. Objevíte Ameriku!
Místo kešu zkuste mandle. A jindy ochuťte červenou sladkou paprikou, sušenými rajčaty nebo krájenou natí zelené cibulky.
Bylinkovo-česneková pomazánka
Ingredience
tofu dvě kostky (360g) ideálně Lunter tofu (hodně vápníku a bílkovin, z Evropy, bez GMO)
přírodní kešu ořechy 120g
česnek 3 stroužky
citrónová šťáva z 1 citrónu
jablečný ocet 1 lžíce
česnekový prášek 2 lžičky
cibulový prášek 2 lžičky
sůl 1 lžička (plus dále dle chuti)
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky či více
čerstvý kopr velká hrst (8g)
čerstvá pažitka velká hrst (8g)
čerstvá bazalka pár lístků
Postup
Místo kešu zkuste mandle. A jindy ochuťte červenou sladkou paprikou, sušenými rajčaty nebo krájenou natí zelené cibulky.