Carpaccio z řepy

Carpaccio z řepy

Skvost našich večeří! Tenounké plátky pečené řepy marinované v medu, hořčici, balsamiku, česneku a olivovém oleji. Gurmánský zážitek, jímž uspokojíte i odpůrce řepy či zapřísáhlého masožrouta. Jen si tuto dobrotu nachystejte alespoň den předem.

minut
20 + pečení a marinování řepy
porcí
4

Carpaccio z řepy


 

Ingredience

středně velká řepa 2ks

 

MARINÁDA

med od zodpovědného včelaře 2 lžičky (nebo kokosový cukr)

olivový olej 6 lžic

česnek 4 stroužky propasírovaného

dijonská hořčice 1 lžička

balsamico ocet 2 lžičky

sůl 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř 1 lžička

 

volitelně:

vlašské ořechy hrst (vynechte při alergii)

polníček/rukola

vegan sýr

Postup

  1. Řepy omyjte a každou zvlášť zabalte do alobalu. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C asi hodinu a půl.
  2. Nechte vychladnout, oloupejte slupku a škrabkou na brambory nakrájejte řepy na co nejtenčí plátky. Vezměte si na to zástěru nebo staré tričko. A nebojte, ruce i prkýnko brzy barvy pustí.
  3. Všechny ingredience na marinádu prošlehejte a vložte do ní plátky řepy. Pokud chcete, přidejte vlašské ořechy a dejte marinovat alespoň 1 den do lednice.
  4. Podávejte s polníčkem nebo rukolou, kváskovým chlebem a vegan sýrem.
 
Svačina | Salát | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz