Skvost našich večeří! Tenounké plátky pečené řepy marinované v medu, hořčici, balsamiku, česneku a olivovém oleji. Gurmánský zážitek, jímž uspokojíte i odpůrce řepy či zapřísáhlého masožrouta. Jen si tuto dobrotu nachystejte alespoň den předem.
minut
20 + pečení a marinování řepy
porcí
4
Carpaccio z řepy
Ingredience
středně velká řepa 2ks
MARINÁDA
med od zodpovědného včelaře 2 lžičky (nebo kokosový cukr)
olivový olej 6 lžic
česnek 4 stroužky propasírovaného
dijonská hořčice 1 lžička
balsamico ocet 2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
čerstvě mletý pepř 1 lžička
volitelně:
vlašské ořechy hrst (vynechte při alergii)
polníček/rukola
vegan sýr
Postup
Svačina | Salát | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku