Jemná krémová polévka plné, intenzivní chuti. Vyžaduje minimum práce a odhlédneme-li od času na pečení celeru, je hotová za méně než 10 minut.
minut
10 + pečení celeru
porcí
4
Obsah bílkovin navýšíte několika lžícemi uvařené quinoi vsypané do polévky při podávání.
Celerový krém
Ingredience
celer 1 střední hlava
olivový olej 2 lžíce
mletý kmín 1/2 lžičky
česnek 4 stroužky
čerstvě mletý pepř 1 lžička
kešu ořechy 80g
vegan smetana (sladká či zakysaná pro výraznější chuť)
muškátový květ špetka
dýňová semínka 4 lžíce
dýňový olej 2 lžíce
sůl dle potřeby
lahůdkové droždí 2 lžíce
bujón 500 ml
umeocet 1 lžíce
Postup
Obsah bílkovin navýšíte několika lžícemi uvařené quinoi vsypané do polévky při podávání.
Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru