Třešně jsou nejlepší čerstvě utržené ze stromu. A pak v tomto koláči. S rumem, vanilkou, skořicí a zázvorem. Já ho mám ráda vychlazený s vegan kokosovým jogurtem. Mňam!
minut
60
porcí
12
Cherry pie
Ingredience
NÁPLŇ
třešně 500 g
rum 2 lžíce
vanilkový cukr
skořice 1 lžička
mletý zázvor 1/2 lžičky
citrónová kůra 1 lžička sušené nebo 1 lžíce čerstvé
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
třtinový cukr 1/2 hrnku a dále dle chuti
kukuřičný škrob 3 lžíce
TĚSTO
mouka 350g
ledová voda (z lednice) 3 lžíce
rostlinné máslo/margarín z lednice 200g
špetka soli
cukr 1 lžíce (volitelně, klidně vynechejte)
citrónová kůra 1 lžička sušené
Postup
Dezert | Bez sóji | Bez ořechů