Rychlé, prohřívací jídlo, které vás zasytí. Inspirované tradičním středomořským pokrmem, místo mletého masa plné sekaných ořechů a cizrny a tedy i kvalitních bílkovin.
Toto jídlo začali vařit řečtí a makedonští imigranti na začátku 20.století v Cincinnati. Použili středomořské koření (skořici, hřebíček) a chutě upravili americkému stylu: použili hovězí a čili. Nejdříve ho servírovali na špagetách, později i přes hot dogy. Bohatě ho zdobí cibulí, ústřicemi či fazolemi.
Cincinnati čili
Ingredience
špagety 1 balení (ideálně celozrnné)
cizrna 1 plechovka nebo 200g vařené
vlašské ořechy 1 hrnek
olivový olej 1 lžíce
cibule
česnek 2 stroužky
rajský protlak 2 lžíce
Worcesterová omáčka 2 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
čili 1,5 lžičky
mletý kmín 1 lžička
uzená paprika 1 lžička
skořice 1/2 lžičky
nepražené kakao 1 lžíce nebo 2 štáfličky černé čokolády
sůl 1 lžička
hřebíček 1-2 rozdrcené
bujón 2 hrnky
plechovka rajčat
Postup
Toto jídlo začali vařit řečtí a makedonští imigranti na začátku 20.století v Cincinnati. Použili středomořské koření (skořici, hřebíček) a chutě upravili americkému stylu: použili hovězí a čili. Nejdříve ho servírovali na špagetách, později i přes hot dogy. Bohatě ho zdobí cibulí, ústřicemi či fazolemi.