Můj jarní hit! Nejdřív doma frflali, že citrónovou nechtějí, a pak zmizela do druhého dne a všichni z ní byli nadšení. Škoda, že už nerostu a nemůžu jí sníst půlku sama, jako můj sportující dospívající syn. Protože je fakt boží.

Zkuste do ní přidat pistáciové oříšky.
Nebo ji polijte polevou z moučkového cukru prošlehaného s citrónovou šťávou.
A nebo obojí.
Citrónová bábovka
Ingredience
hrnek zvolte podle velikosti formy, já používám vyloženě velký čajový 250 ml, někdy i 300 ml
cukr 3/4 hrnku (zkuste kokosový, je zdravější, ale zabarví vám bábovku do karamelova, nebude svěže žlutá)
slunečnicový olej 3/4 hrnku
rostlinné mléko 3/4 hrnku
rostlinný jogurt 3-4 plné lžíce
hladká mouka 2,5 hrnku (skvěle funguje špaldová 1050 z DM)
sójová mouka 2 plné lžíce
kukuřičný škrob 1 lžíce
prášek do pečiva celý
šťáva z jednoho citrónu
kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřený)
Postup
Zkuste do ní přidat pistáciové oříšky.
Nebo ji polijte polevou z moučkového cukru prošlehaného s citrónovou šťávou.
A nebo obojí.