Můj jarní hit! Nejdřív doma frflali, že citrónovou nechtějí, a pak zmizela do druhého dne a všichni z ní byli nadšení. Škoda, že už nerostu a nemůžu jí sníst půlku sama, jako můj sportující dospívající syn. Protože je fakt boží.

Zkuste do ní přidat pistáciové oříšky.
Citrónová bábovka
Ingredience
hrnek zvolte podle velikosti formy, já používám vyloženě velký čajový 250 ml, někdy i 300 ml
cukr 3/4 hrnku (zkuste kokosový, je zdravější, ale zabarví vám bábovku do karamelova, nebude svěže žlutá)
slunečnicový olej 3/4 hrnku (nebo zdravější řepkový, mandlový)
rostlinné mléko 3/4 hrnku (ideální je sójové kvůli podílu bílkovin)
rostlinný jogurt 3-4 plné lžíce
hladká mouka 2,5 hrnku (skvěle funguje špaldová 1050 z DM)
sójová mouka 2 plné lžíce
kukuřičný škrob 1 lžíce
strouhaný kokos 2 lžíce
prášek do pečiva celý
šťáva z jednoho citrónu
NA OZDOBU
šťáva z 1/2 citrónu
moučkový třtinový cukr 8 lžic
kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřený)
Postup
Zkuste do ní přidat pistáciové oříšky.