Miluju chuť guláše, tu, co si pamatuju z dětství, kdy jsem jedla masový guláš od maminky. To mi dalo motivaci vymyslet recept, kde se chuťově přiblížím. Jasně, že to není to samé. Ale jsem hoooodně blízko. Zkuste si ho udělat a uvidíte sami. Veškeré kouzlo zajistí koření. A dobře mu dělá uležení, doporučuji uvařit den předem.
Nejlepší je den uleželý v chladu lednice. Dobře se mrazí do zásoby.
Cizrnový chalupský guláš
Ingredience
olivový olej
cibule červená 1 velká hlava
česnek 5 stroužků
sůl 1 lžička
čerstvě mletý pepř
majoránka 2 lžíce
mletý kmín 2 lžíce
uzená paprika 1 lžička
sladká paprika 1 lžička
bobkový list 3 listy
nové koření 5 kuliček
pepř 5 kuliček
čili 1/2 lžičky
dýně máslová 1/2 hrnku kostek
řepa 1/2 hrnku kostek
celer 1/2 hrnku kostek
brambory hrnek kostek
cizrna plechovka nebo 250g namočené a uvařené
rajčatový protlak 4 lžíce
houby drcené na prach
lahůdkové droždí 2 lžíce
sójová omáčka 2 lžíce
tempeh 1/2
Postup
Nejlepší je den uleželý v chladu lednice. Dobře se mrazí do zásoby.