Cizrnový naan

Cizrnový naan

Nadýchané placky nekvašeného chleba z cizrny, které jsou dokonalé k indickým jídlům, ale i třeba k musace, ratatouille, kari, polévce apod. Jsou snadné a rychlé.

minut
15
porcí
5

Cizrnový naan


 

Ingredience

cizrnová mouka 240g

mleté lněné semínko 1 lžíce

kukuřičný škrob 1 lžíce

sůl 1 lžička

prášek do pečiva 1 lžička

česnekový prášek 1 lžička

vegan jogurt 3 lžíce

olej 1 lžíce

voda 240 ml

černý sezam na ozdobu

 

Postup

  1. Vše smíchejte v husté hladké těsto, které jde stále roztírat lžící.
  2. Rozetřete do tvaru oválné placky na rozehřátou pánev, posypejte sezamem a opečte z obou stran dozlatova.
 
Snídaně | Svačina | Pečivo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz