Vejce je symbol nového života, čímž si je spojujeme s jarem a kuřátky. Jenže když víte, kolik utrpení je za vaječným průmyslem, radovat se z barvení vajec rozhodně nechcete. Ale nebudu lhát, chybí mi to. Tak místo toho vyrábím tato čokoládová vajíčka s dokonalou krémovou náplní.
Do kokosové hmoty rozmixujte lyofizované maliny nebo borůvky či prášek matcha pro různé barvy.
Tip pro lenochy: nevytvářejte náplň a místo ní do vajíček vtiskněte marcipán. A je to!
Čoko-koko
Ingredience
Podle velikosti hrnku a velikosti vajíček ve formičce získáte výsledný počet vajíček. Já mám z hrnku na piccolo 26 vajíček o něco větších než bonbóny z bonboniéry)
jemně strouhaný kokos 2,5 hrnku
kešu ořechy 1 hrnek
kokosový krém z plechovky kokosového mléka 1/4 hrnku
javorový sirup 1/4 hrnku
kokosový olej rozpuštěný 2 lžičky (nebo 2 lžíce, použijete-li velký hrnek)
špetka soli
vanilkový extrakt 1 lžička
tabulka černé čokolády (nebo 2, použijete-li velký hrnek)
kokosový olej 1 lžička (do čokolády) (nebo lžíce, použijete-li velký hrnek)
volitelně do náplně:
vegan Baileys nebo jiný oblíbený likér 2 lžíce + lžička rozpuštěného kokos.olej navíc
volitelně na ozdobu:
bílá vegan čokoláda
dortové ozdobné sypání
Postup
Do kokosové hmoty rozmixujte lyofizované maliny nebo borůvky či prášek matcha pro různé barvy.
Tip pro lenochy: nevytvářejte náplň a místo ní do vajíček vtiskněte marcipán. A je to!