Čoko-protein-granola

Čoko-protein-granola

Pečené křupavé müsli plné čokolády a bílkovin. Co víc chtít k snídani?

minut
40
porcí
10

Pro ještě vyšší množství bílkovin vmíchejte do datlové pasty proteinový prášek dle výběru.

Čoko-protein-granola


 

Ingredience

vločky 200g (zvolte i bezlepkové, pokud chcete, já mám v této směsi nejraději jemné ovesné)

pufovaná quinoa 125g (seženete např. v DM Drogeriích, sáček je v této hmotnosti)

mix ořechů dle chuti 140g

slunečnicová semínka 35g

dýňová semínka 35g

strouhaný kokos 15g

kokosový cukr 3 lžíce

skořice lžička

sůl 1/4 lžičky

černé kakao 3 lžíce

datle sušené bez pecek 200g

mandlové máslo 150g

kokosový olej 2 lžíce

voda 5 lžic

tabulka hořké vysokoprocentní čokolády

sušené brusinky 35g

 

Postup

  1. Nasekejte nahrubo ořechy.
  2. Tyčovým nebo stolním mixérem rozmixujte datle, kokosový olej, vodu, mandlové máslo a kakao na tekutou (ale hustou) pastu.
  3. Rozehřejte troubu na 150°C.
  4. Na velkém hlubokém plechu dobře smíchejte vločky, quinou, ořechy, kokosový cukr, skořici, sůl, semínka a strouhaný kokos.
  5. Přendejte datlovou pastu a nejlépe rukama ji zapracujte do vloček, až se každý suchý kousek obalí lepivou hmotou. Ochutnejte, zda vám vyhovuje sladkost.
  6. Rovnoměrně rozetřete po plechu a dejte péct na 30 minut. Každých 10 minut pořádně promíchejte.
  7. Po upečení nechte úplně vychladnout.
  8. Vmíchejte nasekanou černou čokoládu a brusinky (nebo vynechte).
  9. Po několika hodinách, když směs chrastí, přendejte do dóz.
 

Pro ještě vyšší množství bílkovin vmíchejte do datlové pasty proteinový prášek dle výběru.

Snídaně | Svačina | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz