Crêpe au courge roti

Crêpe au courge roti

Pohankové palačinky s pečenou dýní, kadeřávkem a krémovou omáčkou. Podzimní lahoda jahoda.

minut
30
porcí
9

Skvělé jsou i s houbami místo dýně.

Crêpe au courge roti


 

Ingredience

PALAČINKY (9 ks)

pohanková mouka 195g

voda 540 ml

sůl 3/4 lžičky

 

NÁPLŇ

máslová dýně 12 cm špalík

kadeřávek 5 velkých listů

červená cibule 3

pikantní hummus 9 plných lžic

olivový olej 1 lžíce na dýni a 1 lžíce na kadeřávek

drcený kmín 1/2 lžičky

uzená paprika 1/2 lžičky

čili papričky v oleji z Lidlu 1 lžička (nebo sušené čili vločky 1/4 lžičky)

sůl 1/2 lžičky na dýni a 1/2 lžičky na kadeřávek

 

 

 

Postup

  1. Alespoň 1/2 předem smíchejte těsto na palačinky a nechte ho odstát. Třeba i přes noc v lednici.
  2. Rozehřejte troubu na 200°C.
  3. Dýni rozkrájejte na malé kostky, zakápněte olejem, posolte, okořeňte kmínem, uzenou paprikou a čili a dejte péct na 10 minut.
  4. Mezitím nakrájejte cibuli na měsíčky.
  5. Kadeřávek oddělte od tvrdých stvolů, rozkrájejte a dejte do mísy. Zakápněte olejem, prosolte a masírujte mačkáním do změknutí listů.
  6. Po deseti minutách pečení přidejte na plech k dýni cibuli a kadeřávek a pečte dalších 10 minut.
  7. Mezitím na suché pánvi pečte palačinky.
  8. Každou palačinku potřete lžící hummusu, a na střed vyskládejte devítinu náplně.
  9. Podávejte s vegan krémovou omáčkou, např. s jemným smetanovým dipem z tohoto webu.
 

Skvělé jsou i s houbami místo dýně.

Hlavní jídlo | Snídaně | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz