Cuketová topinka

Cuketová topinka

Cuketa nemusí být fádní! Tahle směs je pikantní a má ostrou, výraznou chuť. Na topinkách úplný skvost. Já ji i snídám místo pomazánky. Zároveň ji klidně můžete dát na těstoviny nebo rýži a cuketovou sezónu si tak pořádně užít.

minut
20
porcí
8

Funguje také s kteroukoli dýní.

Cuketová topinka


 

Ingredience

olivový olej
cibule 4 ks
česnek 7 stroužků
cuketa 1.5 kg
červená paprika 1 ks
sůl 1 lžička a dál dle chuti
třtinový cukr 3 lžíce a dál dle chuti
balsamico ocet 2 lžíce a dál dle chuti
umeocet 1 lžíce a dál dle chuti
rajčatový protlak 200 g
sójovka 4 lžíce a dál dle chuti
mletý zázvor 1 lžička
chilli papričky v oleji Lidl 2 lžičky nebo sušené čili vločky po špetkách, ochutnávat
kurkuma 1 lžička
citrusový pektin 1/2 lžičky nebo vynechte

Postup

  1. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno. Cuketu nastrouhejte nahrubo nebo nasekejte v mixéru. Papriku nakrájejte na proužky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a prohřejte v něm zázvor, sůl, kurkumu a čili.
  3. Vsypte česnek a cibuli a chvilku poduste.
  4. Přidejte cuketu, cukr smíchaný s pektinem a všechny ostatní ingredience.
  5. Pořádně promíchejte.
  6. Chvilku provařte (na skus).
  7. Ochutnejte a dolaďte slanost, ostrost, sladkost a kyselost.
  8. Buď ihned podávejte na topinkách nebo vroucí plňte do sterilizovaných sklenic, otáčejte je dnem vzhůru a nechte úplně zchladnout.
 

Funguje také s kteroukoli dýní.

Snídaně | Pomazánka | Bez ořechů | Bez lepku | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz