Dělám je jednou za léto, když už nevím, co s cuketami. Jsou úžasné a rodina by je chtěla častěji. Jenže jsou mastné a smažené, tak k nim přistupuju jako k prasárničce a ne ke zdravému jídlu. Každopádně je zkuste, protože jsou fakt luxusní. Já je servíruju s velkou porcí salátu a vegan zakysanou smetanou s česnekem a bylinkami.
Pro zdravější verzi pečte bramboráky v troubě. Dejte víc mouky, aby výsledné těsto bylo kompaktnější a olejem pouze pomažte plech.
Cuketové bramboráky
Ingredience
velké brambory 4ks
střední cuketa 1ks
česnek 4 velké stroužky
majoránka 2 lžíce sušené
mletý pepř 1 lžička
muškátový květ 1/2 lžičky
sůl 1 lžička
kurkuma 1 lžička (pro barvu, není nutná)
lahůdkové droždí 4 lžíce
hladká mouka 6 lžic a dál dle potřeby
cizrnová mouka 8 lžic a dál dle potřeby
prášek do pečiva volitelně
olej vhodný na smažení (kokosový bez vůně, řepkový, rafinovaný olivový nebo případně slunečnicový)
Postup
Pro zdravější verzi pečte bramboráky v troubě. Dejte víc mouky, aby výsledné těsto bylo kompaktnější a olejem pouze pomažte plech.