CUketové CUrry

CUketové CUrry

A zase ta cuketa! Tahle zelená potvora mě v sezóně nutí vymýšlet další a další recepty, kde ji lahodně použít. V kari měla úspěch a byla to rychlovka. Hlavně ji nerozvařte, měla by vám v puse lehce křupnout.

minut
20
porcí
4

Podávejte posypané přírodními arašídy.

CUketové CUrry


 

Ingredience

olivový nebo kokosový olej 2 lžíce

kari pasta 2 lžičky či více pro pálivější verzi

česnek 4 stroužky či více dle preferencí

citrónová tráva 1 lžíce sušené

zázvor 1 lžička sušeného mletého nebo lžíce strouhaného čerstvého

sůl 1 lžička a dále dle chuti

cibule 1 hlava

střední cuketa

cherry rajčátka 20

plechovka kokosového mléka hustá část

rajský protlak 2 lžíce

limetová šťáva dle chuti

třtinový cukr dle chuti

thajská bazalka nebo list rýmovníku

marinované tofu (v sójové omáčce) 2 bločky

škrob (kukuřičný, tapioca…) 4 lžíce

 

 

 

Postup

  1. Tofu dejte vysušit mezi utěrky zatížené kuchařkami.
  2. Cuketu rozkrájejte na malé kostky, rajčátka přepulte, česnek rozsekejte nadrobno, cibuli na proužky.
  3. Vysušené tofu rozkrájejte na kostky a prosypejte škrobem a solí.
  4. Opečte na pánvi ze všech stran dokřupava.
  5. Současně rozehřejte olej a na něm rozvoňte česnek, zázvor, citrónovou trávu a kari pastu.
  6. Přidejte cuketu a míchejte, aby se cuketa vším obalila a lehce pustila šťávu.
  7. Vmíchejte rajčátka a nechte je pustit šťávu.
  8. Zalijte kokosovým mlékem a rajským protlakem, vhoďte rozsekané bylinky a rychle provařte. Cuketa musí zůstat na skus, ne jako bláto, opravdu vařte chvilinku.
  9. Ochutnejte a dolaďte cukrem a limetovou šťávou.
  10. Když jste s chutí spokojeni, vmíchejte dozlatova upečené tofu a ihned podávejte s jasmínovou/basmati rýží.
 

Podávejte posypané přírodními arašídy.

Hlavní jídlo | Bez ořechů | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz