A zase ta cuketa! Tahle zelená potvora mě v sezóně nutí vymýšlet další a další recepty, kde ji lahodně použít. V kari měla úspěch a byla to rychlovka. Hlavně ji nerozvařte, měla by vám v puse lehce křupnout.
Podávejte posypané přírodními arašídy.
CUketové CUrry
Ingredience
olivový nebo kokosový olej 2 lžíce
kari pasta 2 lžičky či více pro pálivější verzi
česnek 4 stroužky či více dle preferencí
citrónová tráva 1 lžíce sušené
zázvor 1 lžička sušeného mletého nebo lžíce strouhaného čerstvého
sůl 1 lžička a dále dle chuti
cibule 1 hlava
střední cuketa
cherry rajčátka 20
plechovka kokosového mléka hustá část
rajský protlak 2 lžíce
limetová šťáva dle chuti
třtinový cukr dle chuti
thajská bazalka nebo list rýmovníku
marinované tofu (v sójové omáčce) 2 bločky
škrob (kukuřičný, tapioca…) 4 lžíce
Postup
Podávejte posypané přírodními arašídy.