Cuketovo-fazolový krém

Cuketovo-fazolový krém

Lahodná sytá polévka plné chuti. Díky fazolím a quinoe vám dodá porci bílkovin a zasytí vás.

minut
20
porcí
4

Místo fazolí můžete dát cizrnu nebo kešu ořechy.

Cuketovo-fazolový krém


 

Ingredience

cibule bílá 1 velká

pórek bílá část 

cuketa 2 střední

česnek 4 stroužky

bílé fazole plechovka (nebo 24 hodin namočené)

sůl 1 lžička

pepř 1 lžička čerstvě mletého

zeleninový bujón v prášku 2 lžíce

kurkuma 1 lžička

miso 2 lžičky

lahůdkové droždí 3 lžíce

uzená paprika 1/2 lžičky

olivový olej/vegan máslo 1 lžíce

olivový olej na zakápnutí cukety

quinoa 200g suché

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200°C.
  2. Rozkrájejte cuketu na kostky, posolte, zakápněte olejem, posypejte pepřem a dejte péct doměkka, asi 15 minut.
  3. Mezitím rozkrájejte cibuli, česnek, pórek a poduste je v hrnci na oleji či másle.
  4. Přidejte uzenou papriku, kurkumu, miso a lahůdkové droždí a dobře promíchejte, nechte prohřát.
  5. Vsypte fazole a hotovou cuketu i se šťávou, promíchejte a přesuňte do mixéru. (nebo použijte tyčový)
  6. Do mixéru dejte kapku vroucí vody a bujón a rozmixujte dohladka. Krém má být hodně hustý, ale klidně přidejte vodu dle sebe.
  7. Ochutnejte, přidejte: pepř, sůl, lahůdkové droždí, sójovku, umeocet, uzenou papriku apod. Chcete výraznou chuť.
  8. Podávejte s uvařenou quinoou.
 

Místo fazolí můžete dát cizrnu nebo kešu ořechy.

Polévka | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz