Miluju všechno vánoční cukroví. Ale tohle o to víc, že je bez cukru a přitom má úžasnou chuť. Pokud ho máte venku, je hned měkké a zůstane tak. Datle, lískové oříšky, špaldová mouka, skořice a vanilka. Nic víc. Geniální! Takže klidně mlsejte bez výčitek.
Neomezujte se s touto dobrotou na Vánoce a pečte si kdykoli přes rok datlové sušenky. Ani je nemusíte polívat čokoládou. Jsou boží i tak. A jako zdravé mlsání do práce a do školy geniální. Rovněž jsou skvělou variantou rychlých cukrů před tréninkem nebo těsně po něm, než se stihnete najíst pořádně.
Datlové cukroví
Ingredience
mouka 300g (200g špaldové hladké, 100g ječné nebo i jinak)
kypřící prášek 2 lžičky
skořice 1 lžička
vanilkový cukr 1 sáček (nebo jen vanilka, pokud vůbec nechcete cukr)
vegan máslo (změklé) nebo margarín 180g
datlový sirup 100g
lískové oříšky 150g
sušené datle měkké a šťavnaté 150g
citrónová šťáva 1 lžíce
Postup
Neomezujte se s touto dobrotou na Vánoce a pečte si kdykoli přes rok datlové sušenky. Ani je nemusíte polívat čokoládou. Jsou boží i tak. A jako zdravé mlsání do práce a do školy geniální. Rovněž jsou skvělou variantou rychlých cukrů před tréninkem nebo těsně po něm, než se stihnete najíst pořádně.
Míšo, kolik těch lískových oříšků tam patří?
Moniko, koukám, že mi to úplně vypadlo! Díky za upozornění a doplněno (
150g).