Datlové sušenky

Datlové sušenky

Skvělé pro děti nebo do práce ke kafíčku. Dodají zdravou energii, nakopnou mozek a uspokojí chuť na sladké.

minut
25
porcí
20

Pokud chcete sušenky světlé, použijte bílou mouku, bílý cukr a javorový nebo rýžový sirup. Při skladování ve vlhku krásně změknou.

Datlové sušenky


 

Ingredience

rafinovaný kokosový olej, tuhý ne tekutý 105g

kokosový cukr 140g

datlový sirup 3 lžíce

rostlinné mléko 6 lžic

vanilkový extrakt 1 lžička

mouka 250g (ideálně alespoň z části celozrnná)

prášek do pečiva 1 lžička

jedlá soda o chlup méně než 1 lžička

sůl 1/2 lžičky

tabulka vysokoprocentní čokolády nasekaná na kousky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Nasekejte čokoládu na drobné kousky.
  3. Vidličkou rozetřete kokosový olej a cukr, přidejte sirup a propojte.
  4. Přidejte mléko, vanilku, prdopeč, sodu a sůl a prošlehejte.
  5. V létě dejte směs na 30 minut do lednice.
  6. Vmíchejte mouku a opatrně zapracujte čokoládu.
  7. Formujte větší kuličky a vyskládejte je na 2 plechy s mezerami. Každou kuličku rozmáčkněte razítkem na sušenky (nebo vidličkou apod.)
  8. Pečte 12 minut, zkontrolujte a případně dopečte.
  9. Nechte úplně vychladnout na mřížce.
 

Pokud chcete sušenky světlé, použijte bílou mouku, bílý cukr a javorový nebo rýžový sirup. Při skladování ve vlhku krásně změknou.

Snídaně | Svačina | Dezert | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz