Plněné korejské knedlíčky. Nebo tibetské mo:mo? Či snad japonské gyoza taštičky? Vyšpionila jsem je v několika asijských kuchyních. Náplní můžete mít nespočet a pochutnat si tak stokrát jinak. Namáčené do sójové omáčky (nebo do mnoha jiných) nebo vhozené do polévky vás dostanou. Skvěle se mrazí, takže jich udělejte klidně dvojitou dávku (viz Tipy). A najděte si video, jak knedlíčky okrasně skládat, ať se můžete vyřádit.
Zkuste i další kombinace: houby a arašídy, tofu a špenát, mleté sójové maso s čínským zelím, tofu s čili, brambory s petrželí, tempeh s kysaným zelím atd. Experimentujte. Hrajte si, bavte se.
Knedlíčky jednoduše zmrazíte: Rozložte je na talíř, aby se nedotýkaly a dejte na hodinu do mrazáku. Až budou na kámen, sesypte je do zipového sáčku. Rozmrazujte v páře.
pozn. vyfocené knedlíčky jsou z celozrnné mouky (vařilo i fotilo se spontánně a doma nebyla bílá mouka)
Dim sum mandu
Ingredience
TĚSTO
hladká mouka 2 hrnky (300g)
sůl 1/2 lžičky
hodně teplá voda 3/4 hrnku (175g)
NÁPLŇ
červená cibule 1 hlava
česnek 2 stroužky
tofu 1 bloček
máslová dýně 2 hrsti jemně sekané
buráky 1 hrst sekaných
čili vločky 1/4 lžičky
pepř 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
olivový olej 2 lžíce
koriandr hrst lístků
NAVÍC
olej na smažení
sójová omáčka mistička (nebo jiná oblíbená omáčka)
Postup
Zkuste i další kombinace: houby a arašídy, tofu a špenát, mleté sójové maso s čínským zelím, tofu s čili, brambory s petrželí, tempeh s kysaným zelím atd. Experimentujte. Hrajte si, bavte se.
Knedlíčky jednoduše zmrazíte: Rozložte je na talíř, aby se nedotýkaly a dejte na hodinu do mrazáku. Až budou na kámen, sesypte je do zipového sáčku. Rozmrazujte v páře.
pozn. vyfocené knedlíčky jsou z celozrnné mouky (vařilo i fotilo se spontánně a doma nebyla bílá mouka)