Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Dračice mezi pomazánkami s výraznou barvou i chutí. Stane se ozdobou vašich chlebíčků na každé párty. A navíc podporuje očistné procesy v organismu. (Jen počítejte s časem na pečení řepy (hodina) Zbytek už je fofr.)

minut
15
porcí
4

Rozfázujte si to: upečte si řepu předem a nechte ji v lednici do té doby, než bude chtít dělat pomazánku. Místo čili papričky zkuste zelenou jarní cibulku a někdy třeba přidejte pár kešu ořechů. Pomazánka bude krémovější a jemnější.

Dip z červené řepy


 

Ingredience

červená řepa 2 hrnky kostek

olivový olej 2 lžíce

sůl 1/2 lžičky

mletý kmín 1/2 lžičky

koriandr mletý koření 1/2 lžičky

česnek 1 lžíce

čili paprrrička zelená

citrónová šťáva 1 lžíce

koriandr  čerstvé lístky 2 lžíce

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200°C.
  2. Řepu oloupejte a nakrájejte na kostky. Dejte do zapékací mísy. Pokapejte lžící olivového oleje a lehce osolte. Dejte péct na 60 minut. Pravidelně promíchávejte.
  3. Upečenou řepu, lžíci olivového oleje a vše ostatní kromě lístků koriandru dejte do mixéru a promíchejte několika pulsy. Můžete rozmixovat i úplně dohladka, je to na vás.
  4. Ochutnejte a dolaďte chuť česnekem, solí, citrónem a čili.
  5. Přendejte do misky a ozdobte lístky koriandru.
 

Rozfázujte si to: upečte si řepu předem a nechte ji v lednici do té doby, než bude chtít dělat pomazánku. Místo čili papričky zkuste zelenou jarní cibulku a někdy třeba přidejte pár kešu ořechů. Pomazánka bude krémovější a jemnější.

Snídaně | Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz